Aquest dilluns comença l’estiu i estreno el podcast Mil històries.

 

Mil històries vol ser un recull de l’ànima que hi ha darrere el patrimoni: quin caràcter ha imprès a un edifici, una plaça, un racó, allò que al llarg del temps hi ha succeït? Quins fets van passar en aquest carrer i de què han estat testimoni les parets d’un immoble que avui té un ús que res té a veure amb el que va ser?

Buscar l’anècdota, la singularitat, la particularitat d’aquells indrets en els quals ens movem dia a dia i que tan desconeguts ens resulten tot i amagar episodis, moltes vegades, del tot sorprenents; cròniques que ens aporten i entretenen.

Us convido a partir d’aquest 21 de juny, i cada setmana al llarg de 10 capítols, a redescobrir la ciutat amb altres mirades que ens portaran des de la Lleida de domini àrab, la medieval i fins a la pràctica actualitat, descobrint mil i un aspectes que potser mai ningú ens ha explicat. Ho fan estupendes veus versades que, amb les seves explicacions i paraules, ens transporten a imaginar els personatges, situacions, llegendes, curiositats i episodis molt diversos i del tot fascinants.

Agraeixo la complicitat d’aquests protagonistes que s’han volgut engrescar en la posada en marxa del projecte: el Joan Busqueta, que em va ajudar a perfilar la idea des del primer moment, la Iolanda Enjuanes, el Guillem Roca, la Teresa Ibars, el Joan Pifarré, l’Antonieta Jarne, el Joan Ramon González, la Carme Berlabé, la Núria Piqué…

És un plaer escoltar-vos i participar de la vostra saviesa!!! Mil gràcies per aquest primer tast de les Mil històries que entre tots podem anar descobrint!!!

I moltes gràcies també a les pinzellades del Josep Ramon Barri, la Rosa Mari, l’Albert, la Mònica, el Joan, la Carol, el Sergi, la Macu, el David, la Elsa i sobretot l’Iris amb la que, a més, vam dissenyar la imatge gràfica a partir d’un quadre del nostre avi i besavi, Pepe Barri.

La música és de New Old Toys, Podington Bear, mitjançant Creative Commons.

La primera entrega serà doble i servida a les principals plataformes de distribució de podcast: Apple, Ivoox, Spotify, Google play, Soundcloud… abans, però, ja estarà disponible al meu web ginaraymat.com.

Tant de bo tingueu ganes d’assaborir amb mi a petits glops aquestes Mil històries!!