El retorn a Lleida suposa un pas fugaç per Segre Ràdio encarregada de la programació matinal i la cobertura informativa dels divendres, des de les sis del matí, al capdavant de ‘El despertador’ d’en Jordi Guardiola. En aquells temps fem tàndem amb Santi Roig tot conduint actes com els ‘Premis Carballeira‘ de la Confraria de vins de la Terra ferma al Royal Palace o la presentació de la litografia de Josep Guinovart, encomanada per Pintures Tarròs, a la finca Prats. 

Deseguida canvio, però, els obacs estudis de Vallcalent per les vistes d’Onda Cero des del carrer Pallars. Marxa el senyor del Olmo a Onda Rambla quan jo assumeixo el repte de comandar els informatius de la casa a Ponent, per cobrir les finestres de notícies del matinal i les desconnexions de migdia i vespre. Dirigeix la casa i basteix l’equip el nostre Pepe Navarro local que no és el televisiu que triomfa amb el Mississipí.

La redacció és mínima d’entrada i es fan mans i mànigues per tenir al corrent als oïdors de la freqüència i acontentar l’exigència de cròniques que ens fan des de la cadena a Barcelona pels informatius de Catalunya. Les guàrdies de cap de setmana i el treball en festius són inherents al sector perquè l’actualitat mai descansa i quasi que tampoc ho fem els professionals del medi, sempre alerta!

Quan l’Anna Maria Martí fa vacances del seu magazín ‘Lleida al dia’ li prenc relleu i gaudeixo de cinc hores de directe instal·lant, de nou, un peu a programes sense deixar de treure l’altre dels informatius. Tot millora amb la incorporació de l’Ana Solsona amb qui treballem a meravella i més tard col·legues com l’Amador Alegre, l’Oriol Vidal, la Teresa Macià, l’Eva Cortijo, tots fem colla juntament amb la Tessa Magaña i la Magda Morlans.

La vida discorre entre rodes i dinars de premsa, recepcions, eleccions, debats, Diades al Roser, fires, festes de la neu i intervencions vàries a ‘Protagonistas Catalunya’, ‘Un mundo sin barreras‘ o l’Òndia Catalunya’ del divertidíssim Jordi LP i la seva tropa. És el moment àlgid de l’incansable excursionisme del senyor Pujol a qui toca seguir amunt i avall, a est i oest del territori. El mateix amb els avui emèrits reis d’Espanya, Joan Carles i Sofia, que roden ara sí i ara també cap a l’Acadèmia de Suboficials a Talarn, a recórrer uns dies els Pallars o cap a inaugurar l’Auditori Enric Granados i una servidora a fer-los el seguiment radiofònic!! I cada Nadal, presidida per la idolatrada Júlia Otero, trobada a Cubelles per a celebrar les festes amb la gent de les diferents delegacions.

Per si no és suficient, engrescada pel company Miquel Lluís Sabaté, començo a fer teatre amb els actors i actrius de l’AEM on sorgeixen complicitats noves com la de l’amiga Mariví Chacón; ‘Gente bien‘ és una delícia divertidíssima que com més rodem fent ‘bolos’ més gaudim després d’estrenar-la a la sala del Bulevard Victòria; ‘Revolta de bruixes’, ‘Avi jove vol’ o ‘Els Pastorets’ seran altres títols amb què gaudir de pujar als escenaris de Ponent. Rere quatre anys de dedicació plena, quan Telefònica compra Onda Cero tot comença a acabar-se i mor l’emissora a Lleida. Toca tornar a fer canvis.