Fa molt temps que el meu entorn m’insisteix que m’animi a fer podcast, aquesta nova eina i nou llenguatge digital que ens està seduint cada dia més a tots. El seu consum ha crescut un 25% en temps de pandèmia convertint-se en el veritable ‘rei de la festa’ i que continua guanyant terreny.

Ara que, finalment, m’hi he posat no entenc com és que he tardat tant en fer-ho perquè la veu és el gran pilar d’aquestes píndoles sonores que permet la tecnologia d’Internet. Un cop tastada la mel, ja només faig que pensar en noves i diverses idees que puguin resultar interessants per a ser llençades al sistema RSS de distribució.

Enredar-me en l’aventura del podcast m’ha fet recuperar l’enamorament que en temps llunyans em va alinear amb la ràdio, que vaig deixar de banda en decantar-me per la vessant audiovisual de la televisió local. Màgiques i enyorades ones, visca la veu i la conversa!!!

I si bé és cert que un i l’altra no acaben de ser ben bé el mateix, comparteixen bona part de l’esperit: a les comoditats de la primera se n’hi afegeixen més: pots discriminar temàtiques, centrant-te únicament en aquelles que són del teu interès. Les ofertes són inacabables: qualsevol àmbit és susceptible de ser material per a un podcast. Hi pots buscar entreteniment, coneixement, negocis, sectors… i triar entre tot tipus de propostes de realitat o ficció, acadèmiques, especialitzades, divulgatives, d’oci…

I si ja és prou gran el volum de consumidors d’aquests arxius és igual d’enorme el públic potencial que encara desconeix ben bé de què es tracta i està, per tant, pendent d’enamorar-se’n. L’audiència, de fet, pot arribar a ser planetària perquè qui sigui, des d’on sigui, pot accedir als diferents capítols, quan vulgui i a l’hora que vulgui. I un cop rere l’altre i avui, demà o passat demà. I el pots activar i aturar i reprendre l’escolta quan et vingui millor de gust…

No us donaré més detalls, encara, del petit projecte que he preparat amb la complicitat de gent estupenda que m’ha ofert el seu temps, la seva saviesa i el seu bagatge i als que estic molt agraïda per haver dit sí sense dubtar-ho i per la seva disponibilitat i implicació.

Immersa encara en el procés de gravació i editatge, encaro la recta final d’aquest procés declarant-me totalment enamorada de tornar a confeccionar ‘puzles’, de construir, proposar i divulgar a través de la veu recollint tot allò que de bo i millor tenim a casa nostra. Data d’estrena 21 de juny de 2021. Seguiré informant!!!